Manis Bicara(Ingatan UntukKU)

Manis Bicara(Ingatan UntukKU)

Kalau seorang guru mengajar sambil duduk, Murid belajar sambil mengantuk.

Kalau seorang guru mengajar sambil berlakon, Murid belajar dengan tekun.
Kalau seorang guru mengajar tanpa alat, Murid belajar dengan ralat.
Kalau seorang guru mengajar banyak bercakap, ada murid yang bertambah gagap.
Kalau seorang guru menjadi pemudah cara, ramai murid pandai berbicara.
Kalau seorang guru mengajar tanpa menilai, tidak akan tahu murid yang bodoh atau pandai.
Kalau seorang guru berbudi bahasa, dikenang murid sepanjang masa.

Isnin, Mac 07, 2011

Debaran Esok 8hb

Assalamualaikum

hmm...esok akan tiba hari nya..

MAJLIS TADARUS AL-QURAN PERINGKAT ZON BESTARI JAYA 2011

Sekadar Diri yang kerdil ini----

*** Sungguh penat hari ini...mata agak susah nak lelap tetapi badan ni memang rasa amat letih.So, daripada memikirkan apakan jadi untuk esoknya rasa teringin pula nak coret sikit di blog ini...

sepanjang hari ini saya bersama team yang sangat budiman membantu sangat keletihan menguruskan persiapan terakhir untuk esok.Dari pagi hingga ke petang..Semoga semuanya berjalan lancar.Otak sangat letih melihat karenah pentadbir yang tah apa-apa tah...sukar memahami situasi kami yang agak sibuk menguruskan MTQ ini..penat jangan cakap lah...

dan tatkala ini bila mendengar alunan lagu nyanyian rancak daripada Rabbani,diri bangkit dan otak rasa sangat asyik dengan irama merdu nya.Subhanallah..

Moga esoknya diri ini bangkit bersemangat meneruskan tujuan diri ini diciptakanNYA.

3 ulasan:

  1. As-salam. madam, ini tilawah alquran yang madam pernah habagq tu ya. so this is your day. Semoga Allah memudahkan urusan madam pula, thank you kerana mendoakan saya.

    Sabar eh madam, makin perit jalan yg kita lalui nak dapatkan sesuatu, makin manis rasanya at the end of the day, insyAllah.

    BalasPadam
  2. lama tak jumpa madam..t kaloo datang UIA..inform kitorg ye..leh lunch together :)..
    moga sk ijok memperoleh kejayaan..amin::)
    doa kakak2 bersama adik2

    BalasPadam
  3. Shah : w'salam..yap MTQ tu la..Alhamdulilah dah selesai dgn lancarnya dan tinggal untuk didokumentasikan saja.banyak kekuatan dan kelemahan juga..biasalah kan mana2 majlis mesti ada penambahbaikan.madam suka ayat bawah tu..sedap di dengar tetapi paling sukar disepanjang perjalanan nak ke akhirannya..huhh benar2 menduga iman.

    Elly : apa khabar mu?Insya allah mdm gi sana will call u all..emm..siapa belanja siapa ni??

    BalasPadam

Sambutan Hari Guru Peringkat SK IJOK 2017

Salam Sahabat-sahabat yang dirahmati Allah, Alhamdulilah, semalam tarikh penting yang akan sentiasa diingati terutama warga Pendidik. Ia...