Manis Bicara(Ingatan UntukKU)

Manis Bicara(Ingatan UntukKU)

Kalau seorang guru mengajar sambil duduk, Murid belajar sambil mengantuk.

Kalau seorang guru mengajar sambil berlakon, Murid belajar dengan tekun.
Kalau seorang guru mengajar tanpa alat, Murid belajar dengan ralat.
Kalau seorang guru mengajar banyak bercakap, ada murid yang bertambah gagap.
Kalau seorang guru menjadi pemudah cara, ramai murid pandai berbicara.
Kalau seorang guru mengajar tanpa menilai, tidak akan tahu murid yang bodoh atau pandai.
Kalau seorang guru berbudi bahasa, dikenang murid sepanjang masa.

Khamis, April 14, 2011

second training..

rasa bangga betul dapat belajar tilawah al-quran sebentar dengan us Jais tadi..raut wajahnya dan suaranya sangat menenangkan hati saya..SubhanAllah,rahmati lah beliau sekeluarga,ameen.

Salam

Hari kedua dan terakhir bagi sesi latihan tilawah al-quran peringkat negeri selangor 2011 anjuran PPD K.Selangor telah pun saya hadiri,dan pada kali ini saya telah pergi bersama-sama dengan ustazah Norizah membawa sekali fadhilah.

Banyak penambahbaikan telah dilakukan oleh fadhilah dari aspek pembacaannya apatah lagi apabila di komen oleh 2 orang jurulatih profesional daerah iaitu us Jais dan us Hamidi, iaitu dari segi bacaan,fasohah,lagu dan suara.Komen-komen itu saya menerimanya dengan hati terbuka.maklumlah pelatih ini(saya la tuh..) tak sehebat mana pun tarranumnya..sekadar budak baru belajar...

Apa-pun Syukran kepada 2 orang ustaz tadi yang benar-benar telah membantu kami.Semoga segala kekurangan itu dapat segera kami baiki sebelum bermulanya tarikh pertandingan pada 16hb ini.

Doa ku :--Ya Allah,permudahkan lah urusan kami ini dan semoga kemenangan berpihak kepada kami dalam acara pertandingan yang akan kami sertai nanti,segalanya kami serahkan kepada MU sahaja,rabbil kareem,Ameen.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kenangan Terakhir : Tahun 6 2017

Salam Bismillahiwalhamdulilah. Hari ini kami bergambar bersama-sama dalam pakaian baju graduan untuk semua murid tahun 6 2017. Kelas 6...