Manis Bicara(Ingatan UntukKU)

Manis Bicara(Ingatan UntukKU)

Kalau seorang guru mengajar sambil duduk, Murid belajar sambil mengantuk.

Kalau seorang guru mengajar sambil berlakon, Murid belajar dengan tekun.
Kalau seorang guru mengajar tanpa alat, Murid belajar dengan ralat.
Kalau seorang guru mengajar banyak bercakap, ada murid yang bertambah gagap.
Kalau seorang guru menjadi pemudah cara, ramai murid pandai berbicara.
Kalau seorang guru mengajar tanpa menilai, tidak akan tahu murid yang bodoh atau pandai.
Kalau seorang guru berbudi bahasa, dikenang murid sepanjang masa.

Jumaat, Jun 24, 2011

Temasya Sukan SKI Ke 53

Salam

Sepanjang 2 minggu ini, sesi latihan bersempena temasya sukan tahunan kali ke-53 sedang giat dijalankan.Pada kali ini,semua warga pendidik SKI bertungkus lumus menjalankan sesi latihan kepada semua murid mengikut rumah-rumah sukan mereka . walaupun kami agak kesibukan sedikit menyelesaikan tugasan memeriksa kertas peperiksaan pertengahan tahun 2011 serta mengisi laporan Adab Belajar dan membuat analisis keputusan peratus pencapaian murid-murid mengikut subjek.

Begitu juga lah dengan saya yang baru sahaja selesai menyediakan dan menghantar laporan analisa j-QAF bagi bulan JUN ini kepada pihak PPD K.Selangor dan juga menyiapkan analisa peperiksaan pertengahan tahun bagi matapelajaran Pendidikan Islam,Jawi dan Bahasa Arab.Alhamdulilah..walaupun kekadang tu terpaksa curi-curi waktu kosong yang ada bagi menyelesaikan nya sekadar yang segera sebelum mesyuarat panitia yang seterusnya diadakan.uhhh..letih nya..

Tanpa perlu di panjang lebarkan catatan ini,berikut adalah sebahagian foto sewaktu sesi latihan sukan diadakan sebelum tibanya hari kemuncak penutupannya iaitu pada hari Ahad (26hb JUN 2011) yang akan disempurnakan oleh YB Tn haji Jahaya b Ibrahim,Penyelaras BN bahagian Kuala Selangor.

(kebanyakan foto yang diambil ini adalah gambar-gambar dari rumah sukan saya..apa lagi rumah MERAH la..haha..cikgu-cikgu rumah sukan yang lain tu jangan marah yaa...)

Inilah 4 buah khemah murid yang terdiri daripada rumah MERAH,rumah BIRU,rumah HIJAU dan rumah KUNING.


Bersemangat pasukan rumah MERAH..dan ini adalah sewaktu menunggu giliran bersukan mengikut kategori sukan dan tahun.

href="http://3.bp.blogspot.com/-n2A5eQTifrQ/TgU4TvpBTKI/AAAAAAAABDE/GKZOvAFVUuU/s1600/24062011825.jpg">TAHNIAH rumah MERAH kerana mengungguli tempat pertama kejohanan sukan pada hari pertama temasya iaitu pada hari Jumaat 24hb Jun..moga esoknya (Ahad) akan kekal lah tempat kedudukan itu ya..Insya ALLAH..

saya sempat gak bergambar pada acara raptai perarakan sebelum bergerak ke PPD atas urusan laporan j-QAF..

Khairulnaim selaku ketua pasukan rumah MERAH dan dibelakangnya adalah ahli-ahli rumah MERAH yang bersemangat dan bersedia untuk berjuang mengalahkan rumah-rumah sukan lain.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Jamuan terakhir : Tahun 6 2017

Salam Bismillahiwal Alhamdulilah Hari ini adalah hari terakhir bersama-sama mereka di SKI. Aktiviti terakhir dengan dimulai solat sunat ...