Manis Bicara(Ingatan UntukKU)

Manis Bicara(Ingatan UntukKU)

Kalau seorang guru mengajar sambil duduk, Murid belajar sambil mengantuk.

Kalau seorang guru mengajar sambil berlakon, Murid belajar dengan tekun.
Kalau seorang guru mengajar tanpa alat, Murid belajar dengan ralat.
Kalau seorang guru mengajar banyak bercakap, ada murid yang bertambah gagap.
Kalau seorang guru menjadi pemudah cara, ramai murid pandai berbicara.
Kalau seorang guru mengajar tanpa menilai, tidak akan tahu murid yang bodoh atau pandai.
Kalau seorang guru berbudi bahasa, dikenang murid sepanjang masa.

Rabu, November 30, 2011

Terima Kasih Ya Rabbi..

Alhamdulilah..

Segala Pujian Hanya Milik Allah dan selawat ke atas Rasul ku Nabi Muhammad S.a.w beserta keluarga,para sahabat yang dirahmati Allah semuanya..

Alhamdulilah...tiada lafaz kesyukuran ku titipkan buat Rabbi Agung,Terima Kasih Ya ALLAH atas nikmat kesihatan,kemewahan,kebahagiaan, dan kelapangan waktu yang ENGKAU berikan pada ku..Rasa amat ku hargaii kini..

Waktu Cuti sekolah yang benar-benar ku manfaatkan..banyak perkara yang tidak dapat ku tuntaskan pada waktu bekerja dapat sedikit demi sedikit ku tunaikan pada waktu cuti ini.

Tak perlu lagi difikirkan hal ehwal sekolah yang setiap harinya ada sahaja perkara yang menyakitkan hati dan menganggu ketenteraman jiwaku,bukan kerana sikap murid-murid tetapi tension sikap orang-orang yang takabbur di kelilingku..(biar lahh..malas nak ingat balik hal itu..)

Ya ALLAH,Terima kasih..rasa syahdu tatkala ku tulis catatan ini,bukan apa cuma rasa bahagia di saat ini,tak percaya??? tengok gambar di bawah ---senyum dan santai nya saya di foto itu begitulah perasaan di saat ini..TERIMA KASIH Ya Allah.


Insya-Allah,ada kelapangan waktu saya bercadang ingin menulis laporan segala perancangan Panitia Pendidikan Islam dan j-QAF tahun 2011 di blog ini.Sebenarnya dah ada di laptop ini cuma saya kena edit dan periksa semula sebelum di dokmentasikan untuk panduan pada masa hadapan.Moga di waktu itu,Allah telah memberikanku kekuatan dan memulihkan semula semangat ku ini untuk bangkit bekerja semula hanya keranaNYA.

dan akhir sekali,sekadar titipan buat saudara mara ku sahaja,

Gembira dapat berborak dengan ucu semalam ..Ucu sibuk bekerja di gerai ni...buat air tu..hehee..apa-apa pun air buatan ucu ni memang sedap...Ucu, Teh Ais Satu!!! hehee

Terima Kasih Ya Allah !
Terima Kasih MAK !
Terima Kasih Allahyarham Abah ! (Al-Fatehah)
Terima Kasih Keluarga dan Saudara mara ku tersayang !
Terima Kasih Guru-guru ku !
Terima Kasih Sahabat-sahabat dekat dan Jauh !
Terima Kasih juga buat insan yang ku kenal @ tidak..moga kita semua dirahmati Allah!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Jamuan terakhir : Tahun 6 2017

Salam Bismillahiwal Alhamdulilah Hari ini adalah hari terakhir bersama-sama mereka di SKI. Aktiviti terakhir dengan dimulai solat sunat ...