Manis Bicara(Ingatan UntukKU)

Manis Bicara(Ingatan UntukKU)

Kalau seorang guru mengajar sambil duduk, Murid belajar sambil mengantuk.

Kalau seorang guru mengajar sambil berlakon, Murid belajar dengan tekun.
Kalau seorang guru mengajar tanpa alat, Murid belajar dengan ralat.
Kalau seorang guru mengajar banyak bercakap, ada murid yang bertambah gagap.
Kalau seorang guru menjadi pemudah cara, ramai murid pandai berbicara.
Kalau seorang guru mengajar tanpa menilai, tidak akan tahu murid yang bodoh atau pandai.
Kalau seorang guru berbudi bahasa, dikenang murid sepanjang masa.

Isnin, Mac 04, 2013

Lawatan ke Sekolah Seri Puteri Cyberjaya

Salam sahabat-sahabat yang diramati ALLAH,

Alhamdulilah..bertemu lagi di hari baru..Sesungguhnya dikala ini keadaan dunia agak berwarna warni dengan rencah hidup yang berputar-putar mengisi diri masing-masing.

Begitu juga lah saya…perkhabaran dari adik saya di Semporna,Sabah agak merisaukan kami sekeluarga di sini..semoga ALLAH melindungi adik saya beserta saudara-mara seiSLAM KU di sana.

Sebenarnya saya ingin mencatatkan sedikit pengalaman berkunjung ke salah sebuah sekolah BERPRSETASI TINGGI di Malaysia ini..Kunjungan kami ini dibawah lawatan sambil belajar bagi murid-murid tahun 6 untuk melihat sekolah yang mungkin mereka berminat untuk menyambung selepas tamat tahun 6…itupun kiranya mereka benar-benar bersungguh-sungguh untuk memperolehi 5A dan aktif dalam bidang Kokurikulum sekolah..

Alhamdulilah,saya bersama sebahagian guru-guru tahun 6 menuju ke sekolah SERI PUTERI pada hari Sabtu (2 MAC 2013) dengan menaiki 2 buah Bas.Pengalaman ketiga saya meninjau-ninjau sekolah terbaik di Malaysia..banyak ingin saya kongsikan disini tetapi dek kekangan masa yang ada kini saya tidak mampu untuk mencatatnya disini..
Kiranya sahabat-sahabat ingin maklumat lanjut mengenai sekolah itu bolehlah ke ;
SEKOLAH SERI PUTRI,PERSIARAN TASIK,63000 CYBERJAYA,SELANGOR.
TEL : 603-83192414 / http://www.seriputri.edu.my


teruja betul murid-murid ski ...tak sabar hendak ke Cyberjaya..

Tiba di SEKOLAH SERI PUTERI CYBERJAYA :-Banyak foto contoh infrastruktur sekolah Seri Puteri telah saya ambil,tetapi saya tidak dapat titipkan di sini cuma insya allah ada di facebook saya...Jutaan terima kasih buat warga SEKOLAH SERI PUTERI CYBERJAYA .Selamat berusaha murid-murid tahun 6 dan juga buat guru-guru SKI dalam mengindahkan persekitaraan sekolah kita menjadi lebih kondusif untuk bekerja...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Jamuan terakhir : Tahun 6 2017

Salam Bismillahiwal Alhamdulilah Hari ini adalah hari terakhir bersama-sama mereka di SKI. Aktiviti terakhir dengan dimulai solat sunat ...