In My Mind..

Cerdasnya orang yang beriman adalah, dia yang mampu mengolah hidupnya yang sesaat, yang sekejap untuk hidup yang panjang. Hidup bukan untuk hidup, tetapi hidup untuk Yang Maha Hidup. Hidup bukan untuk mati, tapi mati itulah untuk hidup.

Ya Allah... hanya pada Mu tempat ku mengadu & memohon, kurniakanlah kepada ku ketenangan hati & perkhabaran gembira... Aamiin

SEDIKIT yang mengingatkan lebih baik daripada BANYAK yang melalaikan.MENSYUKURI sedikit NIKMAT Mengundang limpahan BERKAT - source: Solusi Magazine

Sabtu, April 13, 2013

Nadwah KEPEMIMPINAN pelajar Islam (NKISMKA) peringkat Negeri Selangor 2013

Salam..

ALHAMDULILAH..

Telah selesai sudah Kem Nadwah SMKA yang telah berlangsung pada hari Jumaat-Sabtu (12-13 April 2013) di SMKA Simpang 5,Sabak Bernam,Selangor..Kehadiran peserta-peserta dari 3 buah sekolah yang seramai 67 orang yang terpilih bagi mengikuti program bermanfaat ini telah berlangsung dengan jayanya. Meskipun aktiviti program sangat lah penuh, namun amat membanggakan bagi pihak para jurulatih kerana mereka telah menunjukkan prestasi yang baik dan cuba memenuhi hasrat objektif program ini.semoga di peringkat kebangsaan nanti (19-22 April di Johor)mereka yang terpilih daripada program ini dapat mengharumkan nama negeri selangor.Insha Allah.

Sekadar penghargaan TERIMA KASIH buat semua pihak yang telah menjayakan kem Nadwah ini..Mohon kemaafan dari saya kira ada kelemahan yang tidak disengajakan sepanjang saya bertugas sebagai Jurulatih di sana..

sedikit foto yang sempat diambil :--
Ice breaking bermula..
Majlis penutupan ...tetamu kehormat : Ustaz Haji Rosnen (JPS),Ustaz Jaafar b Rajuli (Perasmi) dan GPK HEM dari SMKA Simpang 5.
Turut hadir pada malam pertama program : Ustaz Saphuan yang telah memberi sepatah dua kata selepas solat maghrib kepada semua peserta nadwah.
slot kembara...
slot forum perdana.

dan barisan 30 orang peserta yang telah terpilih mewakili negeri Selangor ke peringkat Kebangsaan :--


Barisan peserta lelaki

Barisan peserta perempuan

Tahniah semuanya !!!

Terima kasih buat Jurulatih-jurulatih kokurikulum Pendidikan Islam,JPS:-

(Ustaz Kamil,Ustaz Hadi,Ustaz Jumadi,Ustaz Hasnol,Ustaz Basit,Ustazah Salwa,Ustazah Noraizan,Ustazah Norulaini dan Ustazah Razila)

Terima kasih kepada Ustaz Rosnen Hj Alawi,selaku penyelaras nadwah dari JPS ;-


SELAMAT MAJU JAYA !!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan